Gepolijst Beton

Beton is een duurzaam, kostenbesparend, sterk, betrouwbaar en milieuvriendelijk materiaal wat in vele bouwconstructie...

contact

Brilliance B.V.
Arnhemseweg 8
2994 LA  Barendrecht

KVK Nr. 24455455
BTW Nr. NL820525558B01

Telefoon: 0180-721142
info@brilliance-bv.nl

Stuur ons uw vraag of opmerking en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Naam:
E-mail:
Telefoon:
Uw opmerking/vraag

Gepolijst Beton

Geslepen en gepolijste betonvloeren

Beton is een duurzaam, kostenbesparend, sterk, betrouwbaar en milieuvriendelijk materiaal wat in vele bouwconstructies gebruikt wordt. Maar helaas wordt beton veelal niet geassocieerd met termen als mooi, representatief en onderhoudsvriendelijk. Vandaar dat deze oppervlakken vaak bedekt worden met verven, coatings, hout, tegels en andere wand- en vloerbedekkingen.
Het bovenstaande is begrijpelijk, maar erg zonde van alle goede eigenschappen van het beton.
Vandaar dat wij u graag 'de vloeroplossing van de toekomst' introduceren.

Geslepen en gepolijst beton is hard op weg de ultieme oplossing te worden voor bijvoorbeeld industriele vloeren,magazijnen, kantoren, showroom vloeren maar ook in huis!
Sinds kort is het mogelijk om op een milieu vriendelijke manier, betonnen vloeroppervlakken of ze nu nieuw of oud zijn, te slijpen en polijsten naar een perfect afwerkingniveau.
Hierdoor zijn er nooit meer was of coating lagen nodig, die los kunnen laten, sterk aan slijtage onderhevig zijn en vele malen meer onderhoud behoeven. Hieronder vind u per aspect een toelichting waarom geslepen en gepolijst beton wellicht ook voor u een schitterende vloeroplossing is.

Het proces
Met behulp van diamant ingelegde metaal segmenten slijpt Brilliance Concrete Polishing de relatief zachte (slechts millimeters dikke) toplaag van de betonvloer af. Hierdoor wordt de meest duurzame laag van het beton blootgesteld.
Vervolgens worden eventueel in de bouw ontstane beschadigingen zo veel mogelijk gerepareerd met speciaal hiervoor bestemde producten en materialen waarmee de kleur van de betonvloer uitstekend benaderd kan worden.
Na het repareren polijst Brilliance in achtereenvolgende stappen de dan vlak geslepen betonvloer tot een zeer representatief afwerkingsniveau.


Nadat Brilliance Concrete Polishing B.V. een betonvloer heeft geslepen en gepolijst heeft u een vloeroppervlak dat:

Qua duurzaamheid geen concurrentie kent
Beton heeft van zichzelf een superieure hardheid maar nadat het geslepen en gepolijst is wordt de toplaag van het beton nog harder waardoor de vloer een ongekend hoge weerstand heeft tegen elke vorm van gebruik.

Aanzienlijk beter en gemakkelijker schoon te houden is
Door het slijp -en polijstproces vlakt en verdicht Brilliance Concrete Polishing de toplaag van de betonvloer. Als resultaat zal de betonvloer beslist geen stof meer afgeven en is tevens het reinigen met een mop of schrobzuigmachine effectiever en efficienter.

Milieuvriendelijk is
Uit Zweeds onderzoek is gebleken dat het slijpen en polijsten van één vierkante meter betonvloer aanzienlijk minder energie kost dan de productie van de andere vloeroplossingen in de onderstaande tabel. 

Geslepen en gepolijste betonvloeren milieuvriendelijk

Doordat er geen laag op uw betonvloer komt maar juist uw bestaande betonvloer wordt bewerkt, eindigen er geen vloerbedekkingen op de vuilstortplaats wanneer zij aan vervanging toe zijn. Gepolijst beton is daarom een LEED's vriendelijk product. (Leadership in Energy and Environmental Design)

Meer lichtopbrengst geeft
Wanneer beton gepolijst wordt krijgt het door toenemende verdichting bij iedere polijst stap meer glans. Beton polijsten tot hoogglans geeft daarom meer lichtreflectie zonder dat het een onprettige ervaring voor uw ogen geeft.
 
Slipvrij is
Hoewel een geslepen en gepolijste betonvloer glanzend is, is het oppervlak beslist niet glad.

Beton polijsten slipvrij

Waarop een 'Verklaring Vloeistofdichte Voorziening' kan worden verkregen
Voor locaties waar bedrijfsmatige activiteiten met bodemrisico plaatsvinden, is het noodzakelijk in het bezit te zijn een vloeistofdichtheids certificaat. Voor dergelijke klanten behandeld Brilliance Concrete Polishing tijdens het slijp -en  polijstproces de vloer meermaals met een zeer innovatief impregneermiddel wat in de porien van het beton dringt en deze afsluit. Deze cruciale toevoeging zorgt voor de extra verdichting die nodig is voor het verkrijgen van de verklaring vloeistofdichte voorziening op basis van CUR/PBV-Aanbeveling 44.

ESD -en brandveilig is
Een geslepen en gepolijste betonvloer is brandwerend en valt ruim binnen de grenswaarden van de internationale standaard IEC 61340-5-1 en de Amerikaanse ANSI/ESD S20.20-1999 inzake ESD-waarden.

Nooit meer aan kostbare vervanging toe is
Het laten slijpen en polijsten van uw betonvloer levert u doorgaans 60% lagere 'life cycle costing' op dan traditionele vloeroplossingen zoals coatings, gietvloeren en dergelijke.
Omdat de toplaag van geslepen en gepolijste betonvloeren vlak en uiterst verdicht is, kan vuil niet permanent en diep in de vloer dringen. Het dagelijks onderhoud van kleinere vloeroppervlakken volstaat daarom met stofwissen en moppen met microvezel gepaard met beperkte hoeveelheden water.

Voor vloeren met veel (voet)verkeer levert Brilliance Concrete Polishing B.V. een speciaal 'padsysteem' voor onder schrobzuigmachines. De pads zijn net als de slijp -en polijst segmenten ingelegd met synthetische diamant waardoor de klant of het schoonmaakbedrijf steeds weer de laatste stap van het proces herhaald. Op deze manier wordt de verdichting en glans behouden en is de vloer nooit meer aan kostbare vervanging toe.

Portfolio

Beton in huis

Beton in huis

Slijpen, polijsten en impregneren van een monoliet afgewerkte betonvloer in een woonhuis.

Lees meer
Beton in huis

Cilgro, De nieuwe full service zelfbedieningsgroothandel.

Het slijpen, polijsten en inkleuren van de betonvloer

Lees meer